Omega 3

Vermoeidheid, prikkelbaar, hormoonproblemen, niet kunnen afvallen en vage klachten... een tekort aan omega 3 is vaak één van de oorzaken!

 

Omega 3, ik vind het een basissupplement voor iedereen! Waarom? Eet jij elke dag een groot stuk vette vis van goede kwaliteit?Precies, ik ook niet! Het is een feit dat we te weinig omega 3 vetten binnen krijgen en een teveel aan omega 6 vetzuren, wat zorgt voor een disbalans tussen deze twee vetzuren. Dit kan voor klachten zorgen als een hoge bloeddruk, onvruchtbaarheid, chronische ontstekingen, een overactief immuunsysteem, vermoeidheid, depressie, cyclus en hormonale klachten, meer stressklachten, gewrichtspijnen, cognitieve problemen.. het rijtje is eindeloos. Maar wat betekent dat nu precies en hoe trekken we dit recht? 

 

Redenen die ik belangrijk vind om omega 3 bij te slikken:

  • Het zorgt voor een goede celstofwisseling. Het maakt namelijk de celmembramen soepel. Hierdoor kunnen afvalstoffen de cel uit en voedingsstoffen de cel in. Wat je eet wil je ook goed opnemen toch?! 
  • Dit geldt ook voor hormonen. Hormonen kunnen dus ook beter de cel in en uit en hun werking dus beter doen. Ook bevordert het de aanmaak. Een topper dus bij hormonale klachten.
  • Bevordert de kwaliteit van eicellen en spermacellen.
  • Helpt bij chronische ontstekingen.
  • Het verbetert je stressbestendigheid.
  • Het helpt bij insuline resistentie. Veel mensen zijn suikerverslaafd. Hierdoor is ons hormoon insuline overbelast. Om dit weer in balans te brengen heb je een goede cel gezondheid nodig.
  • Draagt bij aan een gezond hart (denk aan hart-vaat ziekten), hersenen (de hersenontwikkeling, het functioneren, geheugen) en gezichtsvermogen (je ogen). Om die reden geef ik het ook aan mijn kinderen. 
  • Het is goed voor zwangere vrouwen: het draagt bij aan een goede hersenontwikkeling van de baby in de buik en gaat zwangerschapsdementie tegen. 
  • Draagt bij aan een mooiere en gezondere huid en haren. Wist je dat acne een ontstekingsreactie is?

Wat zijn omega 3 en omega 6 vetten?

Je hebt verschillende soorten vetten in je lichaam. Twee bekende zijn omega 3 en omega 6. Stiekem krijgen wij heel veel omega 6 vetten binnen want dit zit o.a. in koek, brood, zonnebloemolie en andere bewerkte producten. Omega 6 werkt ontstekingsbevorderend. Daar tegenover staan de omega 3 vetten. Deze werken ontstekingsremmend. Omega 3 zit in walnoten, vette vis en chiazaad. En eerlijk is eerlijk: die krijgen we stiekem wel wat weinig binnen.

Je kunt je misschien wel voorstellen dat een juiste balans tussen omega 3 en omega 6 super belangrijk is. Enerzijds moet je lichaam vechten tegen stoffen die niet in het lichaam thuishoren (ontstekingsbevorderend = omega 6). Anderzijds is het belangrijk dat jouw lichaam de ontstekingsreactie ook weer uit kan zetten (ontstekingsremmend = omega 3). Gebeurt dat laatste niet, dan blijven er veel laaggradige ontstekingen in je lichaam achter. Op termijn kun je hierdoor ziek worden.

Waarom deze vloeibare vorm?

Ik ben fan van EQ, omdat de olie mega zuiver is (een lagere toxische waarde bestaat niet), niet naar vis smaakt en door de toevoeging van olijfolie goed opneembaar is. De dosering is hoog gedoseerd in EPA en DHA. Je hebt sinaasappel en citroen smaak en een vegan variant is ook mogelijk. Ander pluspunt: het is een vloeibare vorm. Capsules worden verhit en zijn vaak ranzig en zijn dus niet aan te raden. 

Vind jij jouw cel gezondheid ook zo belangrijk? Wil jij een pakket omega 3 bestellen?

Je kunt de omega 3 van EQ bij mij bestellen en meteen starten. De eerste maand neem je een dubbele dosis om je cellen goed te vullen. Je ontvangt dan ook twee flesjes. Daarna ga ik over op één flesje per maand.

Ben jij benieuwd hoe je er nu voor staat met je cellen? Dan kun je een vetzuren meting doen voordat je start. Meten is weten! Je ontvangt van mij een gratis test in maand 1 en in maand 5 krijg jij een test thuisgestuurd bij je fles olie. Zo meet je het verschil. Daarnaast ga jij natuurlijk lichamelijk ook veel verschil merken, bijvoorbeeld in je energie!

Bestellen 

De omega 3 van EQ kun je direct bij mij bestellen door dit onderstaande formulier in te vullen. Uiteraard is het ook mogelijk om een consult afspraak bij mij te plannen om hier samen mee aan de slag te gaan. 

 


 

Extra info: je sluit een abonnement af van 6 maanden. Elke maand wordt de omega 3 geleverd. Na de 6 maanden gaat het door als een maandelijkse automatische bestelling. Als je het pakket met vingerprik bestelt, ontvang je in maand 5 een vingerprik bij je bestelling. De vingerprik, die je afneemt bij de start, krijg je van mij cadeau!

Tip: Je ontvangt ook 25% korting op alle andere producten van Eqology (de vitamine D3/K2 en collageenpoeder is bijvoorbeeld ook zo’n topper!). En heb je 2 producten, dan zijn je verzendkosten gratis! 

De flessen zijn ook los te koop, de prijs is dan 50 euro per fles. 

 

Vraag

Heb jij een vraag over het product of over het bestellen?

Je mag mij altijd een mailtje sturen naar info@ilseverwijmeren.nl of vul het contactformulier in. Dan neem ik telefonisch contact met je op.