Verzorgingsproducten

Gepubliceerd op 14 juni 2021 om 19:51

Alles wat je op je huid smeert heeft invloed op je lichaam. Je neemt ongeveer 60% van de stoffen die in aanraking komen met je huid direct op. Denk hierbij aan producten als zonnebrand, make up, douchegel, shampoo, maar ook aan bijvoorbeeld afwasmiddel en schoonmaakmiddel. Een gemiddelde vrouw krijgt dagelijks 515 chemische stoffen binnen via de huid door huidverzorging en cosmetica!! Logischerwijs heeft dit effect op je (hormoon) systeem.

Wist je dat je lippen stoffen erg snel opnemen? 

 

Als bovenstaande middelen niet natuurlijk zijn, krijgt je lichaam veel toxische stoffen binnen die het moet verwerken. Je lever speelt hier de belangrijkste rol in. Laat dit nu net het orgaan zijn dat ook een rol speelt bij het afbreken van je hormonen. Je kunt je voorstellen dat als jouw lichaam heel druk is met het afbreken van niet natuurlijke stoffen, het minder energie overhoudt voor je hormoonhuishouding. Hier ontstaan veel problemen, zoals bijvoorbeeld het niet af kunnen vallen of oestrogeendominantie. Belangrijk is dus om lief te zijn voor je lever. Dit doe je met voeding, maar ook door kritisch te kijken naar de (verzorgings)producten die je gebruikt. 

Deodorant 

Om even in te zoomen op een lichaamsdeel: je oksels. Toch best wel een kwetsbaar orgaan waar wij dagelijks producten als douchegel en deodorant opsmeren. In je oksels zitten lymfeklieren, een onderdeel van het lymfesysteem, wat net als je bloedvaten door je hele lichaam stroomt. Ze hebben o.a. de volgende taak: het afvoeren, onschadelijk maken en verwerken van afvalstoffen en beschadigde cellen. Het is een soort reinigings- en beschermingssysteem. De chemische stoffen van deodorant belasten dit systeem en zit natuurlijk dicht bij je borsten..

Lief zijn voor je oksels is dus van groot belang voor je gezondheid. Je kunt hier mee starten door een natuurlijke deodorant te gaan gebruiken, zonder aluminium, alcohol, parfum, sulfaten en parabenen. Ga niet gek staan te kijken als je in het begin meer gaat zweten, want je oksels gaan ontgiften. Je hebt ze namelijk jarenlang dicht geplamuurd met chemische stoffen..

Dit is trouwens niet alleen belangrijk voor vrouwen, maar ook voor mannen! 

 

Of ik chemische stoffen binnenkrijg via producten? 

Ja, zeker! Ik ben echt geen heilige en ik had, net als velen, ook vaste producten in mijn gebruik. Hier ben je toch een soort van aan gehecht en het zijn er stiekem best veel. De producten zijn bedoelt om ons te verzorgen en mooier te maken, maar ze zijn helaas lang niet altijd goed voor ons. Daarom ben ik mij er steeds meer van bewust welke producten ik gebruik en ik vervang steeds meer potjes en flesjes voor een gezonder alternatief. 

 

Zie je dit ook zitten? Ga niet meteen alles overhoop gooien, maar vervang producten steeds 1 voor 1 en ga zo over op natuurlijke producten. Op deze manier kun je ook onderzoeken welke producten je fijn vindt. Ik gebruik verschillende merken, waaronder Dhr. Hauschka en Loveli. 

Loveli

Van Loveli gebruik ik de deodorant, handwas, desinfectie, doucheschuim, zonnebrand en het allerfijnste vind ik de lippenbalsem. Die kun je zelfs kopen met een glans of licht kleurtje! Ook ik ben nog steeds op mijn ontdekkingstocht welke producten ik nog meer fijn vind van dit merk. 

Wil jij ook Loveli producten gebruiken of uitproberen? 

Je kunt ze bij mij bestellen, dus mail mij dan eventjes of vul het contactformulier in, dan neem ik contact met je op. 

 

Liefs Ilse

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.