Recept: Pompoenbrood

Gepubliceerd op 22 maart 2021 om 14:56

Op zoek naar een gezond tussendoortje? Of zin in een lekker ontbijt? Probeer dit pompoenbrood!

Het is echt super makkelijk en kost niet veel tijd, ideaal! Ik combineer het vaak met (kokos)yoghurt, fruit en wat noten in de ochtend. Heel handig, ook omdat Daan vaak meteen wil eten als hij uit bed komt en dit is dan zo klaar... herkenbaar?

Ook heeft hij meteen een portie groente en fruit binnen. Ik probeer vaak groente in mijn recepten te verwerken, want van die voedingsstoffen en voedingsvezels (ja: groente zitten vol vezels!) wordt ons lichaam blij! Dit keer was pompoen dus aan de beurt.

Het nadeel van dit ontbijt is trouwens wel dat je er van kan blijven eten...

Kortom: ik zou het uitproberen!

 

Wat heb je nodig?

Keukenbenodigdheden:

- Bakvorm

- Bakpapier

- Blender/keukenmachine

Voor het droge deel:

- 220 gram meel (ik gebruikte boekweit-, amandel- en havermeel door elkaar).

- 30 gram havermout

- 2 grote eetlepels kaneel

- grote eetlepel speculaas/koekkruiden (toevoegen naar eigen behoeften)

- snufje zout

- theelepel bakpoeder

- theelepel baking soda

Voor het natte deel:

- 200 gram dadels (kun je van te voren 10 minuutjes in warm water weken)

- 3 eieren

- 400 gram gekookte pompoen (diepvries/koeling of zelf een pompoen in blokjes snijden)

Optioneel:

- Zonnebloempitten (dit kunnen ook bijvoorbeeld noten, stukjes pure chocolade of krantjes zijn) 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pak een schaal en voeg hier de droge ingrediënten toe. Blend het natte deel tot een wat vloeibaar geheel. Er mogen nog kleine stukjes inzitten. Roer het natte gedeelte door het droge gedeelte en voeg hier als laatste de zonnebloempitten door. Je giet het in de met bakpapier beklede bakvorm en daarna kan het de oven in voor ongeveer 45-50 minuten. 

Wat betreft de oven: iedere oven in anders qua tijd/graden. Jij kent jouw oven het beste dus volg vooral je gevoel.  

Het pompoenbrood is klaar als het een heerlijk kleurtje heeft gekregen. Ter controle kun je er een satéprikker insteken. Komt deze er droog uit? Dan is je pompoenbrood klaar.

 

Eet smakelijk!

En heb je dit lekkere brood gemaakt? Super tof, laat het mij weten bij reacties of op social media! 

 

Liefs, Ilse

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.