Recept: Paassoep

Gepubliceerd op 1 april 2021 om 08:35

Vorige week heb ik 'per ongeluk' een lekkere soep gemaakt. Eigenlijk kun je hem altijd maken, maar hij is geel, vandaar dat ik het leuk vind voor pasen. 

Ik heb het recept voor jullie uitgeschreven, hopelijk smaakt hij bij jullie net zo lekker als bij mij. Eerlijk gezegd bak en kook ik zelf zelden met een recept, want ik ben er slecht in.. Als ik een recept volg, mislukt het bij mij vaak, terwijl als ik op mijn gevoel kook/bak het dan juist goed uitpakt! Bijzonder, ik weet het, maar zelfs Lars is hier inmiddels van overtuigd.

Hopelijk gaat dit bij jullie wel goed en kunnen jullie er heerlijk van genieten!

 

Ingrediënten: 

 • 2 uien
 • 3 knoflookteentjes 
 • 2 pastinaak
 • 2 prei
 • 2 aardappels
 • 1 appel
 • 2 bouillon blokjes
 • 1 pakje kokosroom 
 • 800 ml water
 • 2 eetlepels kerriepoeder
 • Scheutje olijfolie of kokosolie
 • Optioneel: spekreepjes of champignons

Samen soep maken! 

Hoe maak je het?

1. Snijd alle groente fijn.

2. Doe wat olie in de pan en fruit de ui, knoflook en prei aan. 

3. De aardappels, pastinaak, appel en bouillonblokjes gaan ook in de pan. Goed roeren.

4. Voeg de kerriepoeder, het kokosroom en het water toe. 

5. Lekker laten koken en dan pureren! 

6. Bak voor het serveren spekreepjes of champignons in een pannetje. Strooi deze over de soep. 

 

Tip: wil je de soep iets dunner? Voeg dan meer water toe.

 

Weetje: waarom spekreepjes of champignons toevoegen voor het serveren? Natuurlijk omdat het lekker is! Maar ook omdat je dan moet kauwen op je soep. Door het kauwen kan je speeksel zich beter mengen met de soep en verteer je het dus beter. Goed voor je hormoonbalans! 

 

Eet smakelijk! 

Heb je het gemaakt? Leuk als je het deelt op social media! 

 

Liefs Ilse 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.