Blog

Welkom op mijn blog! Ik plaats hier berichten over hormonen, voeding, leefstijl, supplementen en lekkere recepten!

Daarnaast ben ik op Facebook en Instagram te volgen onder Ilse Verwijmeren - Healthy & Happy Hormones.

Leuk als je mij volgt! 

Verzorgingsproducten

Alles wat je op je huid smeert heeft invloed op je lichaam. Je neemt ongeveer 60% van de stoffen die in aanraking komen met je huid direct op. Denk hierbij aan producten als zonnebrand, make up, douchegel, shampoo, maar ook aan bijvoorbeeld afwasmiddel en schoonmaakmiddel. Een gemiddelde vrouw krijgt dagelijks 515 chemische stoffen binnen via de huid door huidverzorging en cosmetica!! Logischerwijs heeft dit effect op je (hormoon) systeem.

Lees meer »

Ons suikerhormoon

Eerlijk is eerlijk, wie vindt het vies? Suiker is gewoon lekker en helaas ook verslavend. Door het eten van suiker voel jij je blij! Helaas is dit vaak maar voor even, want het geeft maar voor een korte tijd energie. Ook het geluksgevoel dat je krijgt door het eten van suiker is vaak maar van korte duur. Er worden namelijk allerlei processen in je lichaam in gang gezet, waarvan jij niet blij wordt.

Lees meer »

Vrouwelijke cyclus

Om te beginnen is elke cyclus anders, maar je kunt over een een goede cyclus het volgende zeggen: hij duurt 25-35 dagen en verschilt maandelijks niet meer dan 5 dagen van elkaar.

Lees meer »

Oil pulling

Ik dacht een lange tijd dat ik dat nooooit ging doen: oil pulling! Het leek mij maar een gedoe en bovendien erg vies. Maar na een zwangerschap waardoor ik nachtelijk ging zweten (je lichaam wil na een zwangerschap van zijn overtollige hormonen af, waardoor je gaat zweten. En ja ik weet het.. dit zegt niemand tegen je als je zwanger bent..) en bij het wakker worden last te hebben van een vieze smaak in mijn mond, wilde ik het toch uitproberen. Ik heb een fles MCT olie besteld en ben begonnen. 

Lees meer »

Recept: Paassoep

Vorige week heb ik 'per ongeluk' een lekkere soep gemaakt. Eigenlijk kun je hem altijd maken, maar hij is geel, vandaar dat ik het leuk vind voor pasen. 

Lees meer »